Idélådan

Medlemmarnas tips & tricks

Här kan du hitta korta och enkla små tips. Fotoklubbens medlemmar bjuder varandra på sina erfarenheter och kommer med frågor.

Grunder i Photoshop CS

Photoshop & redigeringPosted by Görgen Karlsson 18 Apr, 2013 13:42:09
Hej alla fotovänner!

För er som vill lära er lite mer om hur Photoshop fungerar, kan jag rekommendera att gå till moderskeppet.se, finns många bra guider att studera där.
Dem har även 2 stycken videor där man lär sig grunderna i Photoshop CS; dessa kan man ladda ner gratis till datorn.

Länkarna till dessa finns längst ner i inlägget, ett äldre CS - CS3 och ett nyare CS4 -CS5.
Om ni sitter med Photoshop elements kan ni också använda er av dessa grunder, alla funktioner finns inte med, men mycket. Elements är en konsumentversion av CS.

Nedladdningen kommer som en zipfil, kan vara olika hur man packar upp filerna, men i winrar kan man göra på detta sätt.

- Skapa en mapp på hårddisken som heter t.ex. moderskeppet CS
- Högerklicka på zipfilen som ni laddat ner
- Välj packa upp filer, i högerrutan väljer ni mappen som ni skapat och tryck ok
- När winrar jobbat klart
- Gå till mappen ni skapat, där ligger ytterligare en mapp, dubbelklicka på den
- Välj grunderna.exe så hoppar videon igång.

Photoshop CS -CS3

Photoshop CS4 -CS5

Fill in only if you are not real